tisdag 23 mars 2010

den 23 mars kl 23.23

Idag har det varit en fin dag och jag och Axel har utnyttjat solens strålar till fullo. Så lite som möjligt ska gå till spillo! I förmiddags var dessutom premiär för bara ben! Det finns tyvärr inget bildbevis på just det, men ni får ta mig på orden. Under förmiddagen var vi nämligen ute och spankulerade längs strandpromenaden, och det var varmt och skönt! Jag hade inte heller någon jacka på mig utan gick först med en tunnare kofta och den sköna, turkosa sjalen (som jag använder hela tiden!) som jag fått av Tam, men efter ett tag blev det för varmt...

Efter skolan gick vi ett gäng ner till glassbaren och köpte glass och sen hängde vi nere på stranden. Idag testade jag svart vinbär (FAVORIT!) och fikon. Mums! För en gångs skull var det VARMT på stranden och inte bara ljummen eftermiddagssol! Jag tror det hade att göra med att vi dels kom dit redan runt kl 16 (vi brukar komma senare annars efter skolan) och att det knappt heller blåste någonting. Vi slog ihjäl ett par timmar genom att smågagga, sen bestämde vi oss för att ta farväl av solen och stranden och gick hem. Nu har vi ätit middag, gjort läxor och nu har jag några lediga timmar kvar tills jag däckar på kudden.


Jag ska även få be att berätta några saker!

1) Jag har aldrig i mitt liv varit så här tarvlig på att källsortera som nu. Fransmän blandar ALLT i soporna. Så det gör vi också. Vi blandar glas, metall, hårdplast, kartong, kompost... you name it. Visst är det sjukt?! Det smärtar men jag sväljer och försöker känna mig som en äkta fransos istället. Trots att det de (inte!) gör är fel.

2) Väldigt många plankar på trammen här (korsning mellan spårvagn och tåg), OCH på det vanliga tåget! Jag ska tala om varför: de har skitdåliga kontroller. På trammen sitter föraren i en egen hytt, typ som på ett tåg, så föraren har noll koll på vem som betalar och inte. Man har hört att det ska komma kontrollanter ibland och om man inte har en giltig biljett då så måste man pröjsa 48 euro, vilket ju är saftigt. Men kontrollanterna är dåliga på att dyka upp så risken för att åka fast är ganska liten.
På tåget kan man lättast planka på kvällen. Det finns dock aldrig nån konduktör som klipper ens biljett ombord på tåget och förutom att man ska "klippa" biljetten i en automat innan man går till spåret så finns det ingen annan kontroll. Jag undrar: HUR FÅR MAN IN PENGAR TILL KOLLEKTIVTRAFIKEN? Nog för att SJ suger på många sätt, men att hålla koll på sina resenärers biljetter har de åtminstone ganska bra koll på.

3) Vårt kylskåp är kefft. De första veckorna märkte vi att det inte var så kallt i kylskåpet, och grönsakerna blev ganska fort lite dåliga. För några veckor sedan upptäckte jag att kylmätaren stod på 1 av 5. Inte konstigt att osten möglade! Men dumt att vi inte visste om det när vi kom... Hur som helst, vi skruvade upp det till 3 och då blev alla varor kalla och vi var nöjda. Ända tills jag för några nätter sedan skulle sova och bara kunde tänka på hur högt kylskåpet surrade. Surr, surr, surr, surr. Var det så förut, tänkte jag. Nej, i början hörde jag bara klockan ticka. Så vi skruvade ner det till 2, och nu låter det inte längre! Victoire! Dock vet vi inte inte hur många grader kylskåpet är på (kylskåpstermometer? Onödigt lyxtillbehör, tydligen), så om ni inte hör av oss på en vecka har vi kanske dött av en möglig morot.

1 kommentar:

Tamara Thulin sa...

haha, bäst att du bloggar snart igen habibi, för annars blir tam orolig här uppe i norr. älskar alla dina bilder by the way, Axel kan gott stå och hänga vid skyltar medan du tar amazing foton! love