torsdag 10 februari 2011

Släpp fångarne loss, nu är det vår!

Jag kanske har pratat om att det börjar bli vår ute, men nu är det vårigt på riktigt. C'est vrai, ca! I helgen var det 7 plusgrader till exempel. En annan viktig sak är att luften börjar dofta. På kvällen kan man ana en hint av sommarfest på balkong och på dagen kippar fåglarna upp frisk vårluft till sina lungor. Fingrarna och näsan fryser fortfarande om man är ute för länge, men vädergudarna har helt klart förändrat lundafebruari bort från slask. Marken är så gott som torr, och de som tar hand om våra träd beskär dem dagarna i ända för att förbereda grenarna på att växa mycket och stort. Det är nästan som att vara tillbaka till Nice, minus havsdoften, palmerna och den klara solen.

Idag var jag ute på inspirationsjakt i Stadsparken, och då fick jag till och med syn på de första knopparna som sprang ur jorden. Häftigt! Det betyder kanske att nästa steg är värmande sol?

2 kommentarer:

Myra sa...

VAD FINT DU SKRIVER!!!
det låter fantastisklt underbart =) här har det regnat apmkt men eftersom dom bara har nåra regglgdaar om året så är dpm glada =D
puss

Marty sa...

Det är rätt underbart faktiskt :) Tråkigt att det har regnat hos er, men ni kan väl inte ha solsken varje dag heller ;) Puss!