måndag 28 februari 2011

Vårtecken

Jag hittade några fina blommande saker på ett träd i Stadsparken.
Fann även taggiga bollar vid ån som ligger nära där vi bor.
Gyllenkrookska alléen
Fåglarna chillade runt på dammen i Stadsparken.
Inne i Domkyrkan finns det en stjärnteckenurtavla. Eller vad det nu är!
Och så var Karo och Bosse här.
Från balkongen ser man bland annat den här samlingen av träd.
Svanparet fick komma med också.

torsdag 24 februari 2011

Ich bin wieder hier!

Just nu har jag en ganska trevlig vecka. Den går ganska långsamt, men det är behagligt med tanke på hur fort förra veckan gick. Balans, balans, balans. Och så har snön försvunnit, den stack iväg när solen sken upp. Tänkte en stund att jag skulle gå ut på balkongen och rita med ink wash men sen kändes det som att jag skulle få lunginflammation och urinvägsinfektion på samma gång så jag ångrade mig. Om det blir jättejättesoligt ska jag nog testa. Annars får det bli en liten promenad istället.

tisdag 22 februari 2011

Det bästa kommer snart

På ett sätt är februari den roligaste månaden, för då trollas två (eller en) dagar bort! Man hinner tänka "fan, pengarna kommer ju ta slut direkt" men så plötsligt kommer man på att det är bara 28 dagar i februari, och då känns det inte alls speciellt långt kvar tills man får nästa csn! Kalla mig lite lätt knäpp men det är så naiv jag blir av att tänka på att februari bara har 28 dagar!


Idag har jag haft lektion, och vi har lärt oss måla med bläck! Här snackar vi alltså bläck som om det vore 1700-talet. Man doppar en kvistudd, fjäder eller en riktig "gammaldags" metalluddpenna i ett horn med bläck, och så skriver man tills bläcket tar slut på udden och så doppar man den igen, och så håller man på tills man är färdig! Vår lärare snackar engelska, så jag skulle säga att vi har jobbat med ink och att göra ink wash, som är att man blandar en skvätt bläck i vatten, så det blir som en svag vattenfärg. Sen kan man göra huuuur mycket coolt och vackert som helst! Här nedan är en bild jag hittade på lite liknande som vi gjorde idag. Konstnären har använt ink wash och sen antagligen ovanpå bläck med en penna. Fint!


söndag 20 februari 2011

PREMIÄR!

Trots att jag älskar snö så är jag glad att vi inte har det här nere nu. För det ska bli vår fort! Det blåser så in i helvete men det är torrt och fint på gator och gräsmattor. Jag och Axel var på promenad idag och vi satte oss en stund på en parkbänk med solen i ögonen. Idag var årets första dag som solen faktiskt värmde! Det var inte kallt om rumpan eller i ansiktet. Det var bara hur gottigt som helst! Jag såg framför mig hur jag kommer sitta i marssolen på balkongen och bara totalnjuta, innan det blir sådär kokande varmt som det blir på balkonger. Så vi har det bra, vi här bak i bilen!

torsdag 17 februari 2011

Bok - läs!

God kväll! Jag ska gå och lägga mig nu men ska innan dess läsa en riktigt bra bok! Jag vill verkligen slå ett slag för Alexander McCall Smiths följetong, som utspelar sig i Scotland (de har alltså ingenting att göra med Damernas detektivbyrå). Den första boken heter 44 Scotland Street, och har flera olika huvudpersoner. Så man får följa tre, fyra stycken story lines parallellt, och sen på något sätt sammanflätas deras vägar, och relationerna utvecklas genom böckerna. Till exempel följer man ett litet wonderchild på fem år som har en skitjobbig mamma, samtidigt som man i nästa kapitel följer Pat, som bor inneboende hos en dryg schtekare. Jag skaffade bibliotekskort igår och lånade den tredje boken i serien, som jag inte läst förut. Det var en riktigt positiv upplevelse att gå runt och flanera på ett bibliotek igen! Åh, det är en sån härlig känsla att ha en bra bok att läsa. Mer sånt!!!

Boken jag lånade igår :)

onsdag 16 februari 2011

Vit- och rödrandig gris

Jag är så galet sugen på polkagris sedan jag i förmiddags har studerat olika polkagrisar för att hitta rätt mönster att rita. Mums! Lite violpolkagris nu skulle till exempel inte sitta fel! Undrar ifall det fortfarande säljs på vanliga mataffärer som det gjorde för typ 10 år sen?

Jag kommer ihåg när klassen sålde såna där i mellanstadiet. Jag hatade att sälja skiten men det var värt att ha en miljon ton godis hemma för 10 kr styck!

måndag 14 februari 2011

Post S

Ville bara lägga till ett ps efter att ha varit ute i den förjävliga blåsten, apropå att det är så kallt i Uppet och så "varmt" här - snoret kanske inte fryser till is, men det är frågan om det är skönare att den blåser iväg.

Paperback writer

Hörde på nyheterna att Uppsala hade -28 grader, men här hos oss är det liksom bara -1. Hur kan det skilja sig så? Men jag kan lova att det är isiga vindar, så vi kutar ju inte runt i ballerinaskor och bara ben direkt, men snoret fryser ju inte till is. Ett klart plus.

Idag sitter jag och ritar en pojke som knackar på en dörr. Sen ska jag på en föreläsning om teckningar genom tiderna, blir säkert kul! Har på mig några hjärtan idag också, bara för sakens skull. Ska det vara så ska det.

lördag 12 februari 2011

Fina uppslag

Jag stötte just på naivism när jag surfade idéer. Det är som att kliva in i en trygg, härlig värld!





Den sista är min favorit. En blandning av Willy Wonkas godisfabrik och Shrek i landet Far Far Away!

torsdag 10 februari 2011

Släpp fångarne loss, nu är det vår!

Jag kanske har pratat om att det börjar bli vår ute, men nu är det vårigt på riktigt. C'est vrai, ca! I helgen var det 7 plusgrader till exempel. En annan viktig sak är att luften börjar dofta. På kvällen kan man ana en hint av sommarfest på balkong och på dagen kippar fåglarna upp frisk vårluft till sina lungor. Fingrarna och näsan fryser fortfarande om man är ute för länge, men vädergudarna har helt klart förändrat lundafebruari bort från slask. Marken är så gott som torr, och de som tar hand om våra träd beskär dem dagarna i ända för att förbereda grenarna på att växa mycket och stort. Det är nästan som att vara tillbaka till Nice, minus havsdoften, palmerna och den klara solen.

Idag var jag ute på inspirationsjakt i Stadsparken, och då fick jag till och med syn på de första knopparna som sprang ur jorden. Häftigt! Det betyder kanske att nästa steg är värmande sol?

måndag 7 februari 2011

When I'm sixty-four

Och så var helgen förbi. Massor med promenad, häng och alkohol! Som vanligt gick det fort, men dessutom ännu fortare eftersom Karo var här. Det blev en jävla massa chips, precis som jag hade föreställt mig! Lovely.

Det är segt att komma tillbaka till vardagen, och speciellt måndagar är oftast ingen vidare hit att fungera på. Men imorrn blir det tisdag, då finns det inte lika mycket att skylla på!

torsdag 3 februari 2011

Inspiration

Jag sitter och inspirerar mig till några av mina små ritprojekt. Det är så kul att hitta bilder som kan vidga ens perspektiv, sparka igång idéer och ger en lust att sätta igång och jobba! För det är inte som att man inte behöver arbeta på sina bilder, man måste sätta sig ner och prova, sudda, göra om. Man ska ju bli nöjd, och det kan ta ett tag innan man når dit. Huvudet står på standby nästan jämt och funderar, tänker, grubblar på hur man kan illustrera det här, förstärka det där osv. Men ibland måste man få ge sig själv lite paus också, det är viktigt!






Ikväll kommer Karin! Det ska bli awesome! Äntligen får jag sällskap av nån som älskar chips lika mycket som jag!


tisdag 1 februari 2011

Kroki + korv = nöje

Lite snabbt:

Idag har jag lagat falukorv åt ett par vrålhungriga tjejer, och sen bjudit dem på hembakta bullar. Man känner sig som jag föreställer mig att en stolt mamma kan känna ibland. Fett nöjd, helt enkelt! Vi hade väldigt trevligt, och åt med tända ljus och grejer. Nästa vecka samma visa, fast då är det Hanna som får leka stolt mamma.

Idag har jag även haft en hel eftermiddag fylld av krokiritning. Svårt men kul! Jag har kommit på att mycket av det jag sysslar med nu är kreativt arbete, och det blir jag glad av att tänka på! Sticka, spela, sjunga, rita, fota. Allt går hand i hand, och det är fint som omväxling. Eller, det kanske vore bra att lösa ett mattetal någon gång då och då för att puffa upp vänster hjärnhalva? Eller att åtminstone titta över axeln på Axels krångliga mattetal som han knappt själv hajar, det kan nog räcka.

Peace peace
peas