onsdag 28 oktober 2009

Release


Dan Brown har släppt en ny bok! Tänk vad tv-reklam kan vara informativ!


Men börjar man inte tröttna lite på hur lika böckerna är i handlingen? Hur som helst, nästa Ban Drown-bok jag ska försöka skölja ner är Deception Point. Vad den nu kan tänkas heta på svenska...

tisdag 27 oktober 2009

Jag är stolt!

Var på pubrunda igår kväll (världens trevligaste kväll för övrigt!) och mår bra idag! Hej jag är en tjej som alltid blir bakis annars! Vi började på Smålands, gick vidare till Snerikes, där alla satt och åt förutom vi som beställde in en flaska rött... sen försökte vi komma in på Gotlands men dom hade stängt. Så vi gick till GH och drack cool öl och åt en usel nachostallrik innan vi gick till ÖG (ingen hit... ganska sunkigt och lågt i tak). Jag och Arvid, Karins polare, bröt arm och jag vann. Skoja! Han vann. Arvid och Karin gick hem, men jag och Myran var fortfarande törstiga så vi gick till Norrlands, fyrtio minuter innan stängning, och drog i oss en stor stor stark var (0.6 liter). Vi fick seriösa glas, I tell you! Riktiga kaggar! Tunga och rejääääla. Sen rullade vi hem! Rullirull!

Ikväll blir det pokerkväll i grannhuset. Det blir kul, jag har sett fram emot det! Det bästa är att det som sagt är väldigt nära mig, så jag kan gå hem nääär jag vill och kommer kanske inte ens börja hinna frysa innan jag är hemma!

söndag 25 oktober 2009

Som jag vill ha det.

Det är söndag, en sån dag där kroppen och knoppen är lite sega. Vilket samspel... De måste kokat ihop det här tillsammans! Jag ska nog delvis använda den till att städa och plocka lite och ta det lugnt. Jag börjar gilla söndagar och jag tror det beror på lyxen av att inte känna så mycket krav att göra en massa saker. Man får ta sovmorgon om man vill och man får käka glass om man vill. Om man vill får man gå på stan och om man vill kan man gå ut och ta en söndagsöl (men inte idag). Veckans höjdpunkt och antiklimax är också förbi och jag vilar på mitt sätt idag.

torsdag 22 oktober 2009

Alla slags chokladpraliner man kan tänka sig inne på Harrods godisavdelning. Fantastiskt! Åh!

Tänk om man kunde stänga ner hela Harrods och bara ha för sig själv en kväll.. typ jag och x antal vänner, och så kunde man gå loss där inne! Gå runt och titta och klämma och lukta och ooh-a och aah-a över de hutlösa priserna på fula (och fina!) väskor. Som när man kunde ha kalas på McDonalds när man var liten, ungefär! Fast att ha Harrods lär vara 1000 gånger värdare (och säkert en miljon gånger dyrare!).

onsdag 21 oktober 2009

Energisänka

Jag har ingen lust att plugga till högskoleprovet. Det känns inte kul och det kommer säkert gå dåligt. Positiva tankar, jag vet, dom försvann när energin sinade nånstans mellan svåra uppgifter i NOG-delen och tråkiga artiklar i LÄS-delen. Lunchen är på g, sen kanske jag orkar lite till innan jag cyklar iväg till jobbet. Hatar att man helst ska skriva ut hela provet, för om man skriver ut flera prov blir ju det hur många tusen papper som helst! Jag har inget emot att miljösnåla när jag kan, så det tar fett emot att förbruka träd när det känns onödigt. För att vara lite pessimistisk och sur, nämnde jag förresten att jag hade sönder en puderrougedosa i min väska igår? Det är rosa överallt i botten, så jag blir väl tvungen att diska hela väskan. Det blir nog dagens höjdare!

lördag 17 oktober 2009

Hjärtat och jag ler!

Dagens keeper:

Det är lördag idag och då är barnen inne och handlar godispåsar på ica. Det är mysigt när det springer runt (let me rephrase: går runt i lagom tempo) blandade åldrar! Sexåringarna drar ner medelåldern lite... Jag satt i kassan när det kom fram en liten tjej på runt sju år, som ville betala för sitt lösviktsgodis. Jag att det blev 10 kronor, varpå hon säger "Men jag har inte 10 kronor!". "Hur mycket har du då?" frågar jag. Hon sträcker fram en tjugolapp. Vilken sötis!

fredag 16 oktober 2009

Det är bara töntar som springer, vi andra går!

Innan tentan imorse sprang jag på ingen mindre än monxxx delux! Jag skulle också vilja heta så, vilket artistnamn! Hon skulle i alla fall skriva finska och jag tyska. Landade hemma och åt en ytterligare frukost och sen cyklade jag till maxi-paradisön i Stenhagen och handlade mig andfådd på Systemet, där jag och axel sprang runt som yra höns innan vi bestämde vad vi skulle ha, och sen handlade jag mig svettig på ica maxi. Det är så sjukt att gå omkring i såna där stora matvaruaffärer! Kundvagnarna är inget annat än gigantiska - immense, som en fransos skulle säga - och alla går omkring i sina egna tankar i sin egen takt. Det är som upplagt för kaos! Även fast jag inte har familj och barn så fick jag känslan av att jag hade det. Måste varit den fula kundvagnens fel. Om några timmar ska jag jobba och sen blir det fest!
Livet är som en fest där det inte går att snylta alkohol. Eller?

tisdag 13 oktober 2009

Saker jag aldrig handlar

Något jag inte prioriterar när jag går och handlar är:
1) kronljus. Jag vet så väl att det behövs och har vetat det sedan jag flyttade in (typ två månader sen). Det är tre fina ljusstakar jag vill använda! Värmeljus i all ära liksom, men när det inte passar så passar det inte. Jag är dum och dum som inte bara går förbi servetthyllan och plockar åt mig ett paket. Det är väl inte så svårt väl?
2) Tadaaa: Ta bort-medel för jobbiga fläckar. Typ Ta bort eller Vanish. I need! Men när jag står i affären och gluttar i hyllan går jag förbi. Bara skiter i't! Det är en för tråkig sak att lägga pengar på, till och med värre än dasspapper, för det måste man ju ha till varje pris. Men sånt där rengöringsmedel används så sällan, så det känns dumt att köpa. Men när man verkligen behöver det så finns det ju inte hemma... Och inte åker man till affären bara för att köpa Vanish. Även om man i princip bor granne med ICA. Fan, ibland är man bra dum, asså!

måndag 12 oktober 2009

Men färska ska de vara!

På jobbet idag ställde Karim fram en skål med färska dadlar i fikarummet - ack så söta och goda de är! Det förvånar mig varje gång jag smakar dem (vilket är bara några få gånger, eftersom det är väldigt dyrt i kilopris). Jag brukar inte vara den som säger "frukt är som godis", tvärtom, det är oftast totalt bullshit på alla sätt och vis. Men dessa färska, enastående dadlar kändes som godis! Nästan bättre! Åh! Jag kommer nog drömma sött om dem inatt!



söndag 11 oktober 2009

Ett nattligt inlägg.

Jag vill inte lägga undan sommarkjolen, den gjorde mig så varm. Jag vill inte börja klä mig i svart bara för att det börjar bli kallt ute. Det blir bara så. Varför ska man tänka så mycket hela tiden? Kan man inte bara få göra utan att få bakslag sen? Somnar ensam inatt i en ekande lägenhet som en ihoprullad katt.

fredag 9 oktober 2009

Olidligt med snoriga ungar

Idétorkan har lagt sig över tankar och fingrar. Men jag försöker ändå! Idag var jag sur på praoarna vi hade på ica. Fan vad dom SÖG! Dom borde seriöst skämmas ihjäl! Två tjejer som går i nian och som beter sig som små, nonchalanta, uppkäftiga barnrumpor! Till exempel skulle de plocka upp äpplen i fruktavdelningen, tyvärr tillsammans, och jag som satt i kassan såg precis vad de sysslade med. Visst är det svårt att låta bli att jonglera med butiksäpplen? Det kan jag lova att de tyckte för det var precis det de gjorde. I vår lilla butik hörs ju dessutom allt, så deras skrik och skratt var inte svårt att höra, direkt. Och att lyssna på rap från en mobil när man jobbat hela förmiddagen och man äntligen ska få äta lunch och vila lite, det kändes inte riktigt okej. Mm, man kan ana att det var det de gjorde, va? Känner mig lite som en gammal kärring, men jag sa till dom att stänga av. När jag tänker på det blir det bara löst garn i huvet och jag blir sur. Suck, i vilken ände ska man börja berätta, liksom? Kan jag berätta så att folk fattar deras dryghet? Antagligen inte. Tur att det var deras sista dag idag. Dumma, snoriga barn!

tisdag 6 oktober 2009

Platt och fåntratt

Innan jag traskar ner till stan ska jag platta till min lugg. Det är ett jäkla åbäke att ha rak lugg egentligen, man ser alltid förtaskig ut när man vaknar.. men när man dragit med platten några tag så blir det okej igen, och tur är väl det!
Jag pratade med min bror teknik igår och kom fram till att det värdaste som står på min önskelista (strax efter värmekudde) är en sladd som går mellan datorn och min förstärkare (som i sin tur är kopplade till cd-spelare och högtalare). Så om en sisådär sex timmar kommer det dåliga ljudet från datorn vara bytt till fint högtalarljud istället. Spotify, here I come! Sweeeet!

söndag 4 oktober 2009

Stora barn leker också bra!


Sommar 2009. Karin, jag och Myris i Moras jättefina (och störtroliga) lekpark! Det bangar man inte på!

torsdag 1 oktober 2009

I'm picking up good vibrations...

Idag är en bra dag! Har gjort bra saker hemma, gått en bra promenad till stan, gjort bra ärenden på stan, gått en bra promenad hem (minus ont i höfterna av fel skor), köpt bra middag (inte ofta jag verkligen är sugen på nåt speciellt till middag, men jag var bara tvungen att gå in och köpa en påse tortellini) och nu sitter jag bra mysigt i sängen.
Stickningen går också bra! Men igår fick jag repa upp några gånger, och det är så hiiimla retligt! Det är en av de tråkigaste sakerna med att sticka. När man upptäcker att man gjort fel för cirka sju varv sedan, inser att man är tvungen att repa upp och när man äntligen är klar med det har man svårt att fatta var man hamnade i mönstret. Sjukt sugig grej! Ikväll blir nog bra också, ska till V-Dalapuben med Karin och Jojo och bli servad av Axel! Bra, hej!

Dagens bra-låt: Good vibrations - the Beach Boys!